1 Kies merk projector
2Kies model of onderdeelnummerprojector
Open Lampenzoeker

Informatie over lampen

De projectorlampen zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met de wereldwijd toonaangevende bedrijven op het gebied van verlichtingstechnologie en met de fabrikanten van projectors. Wij stemmen het ontwerp van de lampen af op de elektronica en optica van de producenten, zodat we een optimaal projectiebeeld en een optimale betrouwbaarheid en levensduur kunnen garanderen.

Het productieproces is complex. Bovendien voeren we strikte kwaliteitscontroles uit om de veiligheid van de gebruiker tijdens het gebruik van de lamp te garanderen.  De lamp zelf vormt een complexe mix van chemische stoffen, waaronder kwik, en precisie-elektronica in een afgesloten glazen bolletje. Het product moet naar verwachting presteren op meer dan 8000k (heter dan het oppervlak van de zon). Daarnaast moet de lamp een hoge druk van meer dan 200 bar kunnen weerstaan.

Er zijn zeven producenten van originele lampen: Philips, Osram, Ushio, Phoenix, Iwasaki, Matsushita en Epson. Deze bedrijven bezitten de intellectuele eigendomsrechten op de projectorlamptechnologie.

De lampen worden gewoonlijk geleverd als volledige modules. Deze modules bestaan uit een lamp (bolletje) en een behuizing voor een specifiek merk en model projector:

Een volledige module moet door de gebruiker vervangen kunnen worden zonder dat er geavanceerde technische kennis nodig is. Een paar fabrikanten bieden een vervangende lamp (bolletje) zonder module aan. U moet dan echter wat technische kennis te hebben om de lamp te vervangen. Wanneer u niet over deze kennis beschikt, raden we u aan om de lamp niet zelf te vervangen.

De wereldwijde markt voor vervangende lampen is jaarlijks zo'n $ 1 miljard Amerikaanse dollar waard. Het is dan ook niet vreemd dat producenten, voornamelijk uit Zuidoost Azië, veel originele lampen hebben gekopieerd. Ze verkopen deze lampen op de vervangingsmarkt als "compatibele", "geschikte" of "alternatieve" lampen.  Klik hier voor meer informatie over de gevaren van namaaklampen en compatibele lampen.

Deze website maakt gebruik van cookies
Door deze website te bezoeken of dit bericht te sluiten, stemt u in met onze Cookiekennisgeving.